De sessies

Dit zijn de sessies van het Cloud Security Congres die nu bekend zijn.

Ransomware: hou je data veilig in de cloud en je geld in je zak

De dreiging van ransomware neemt wereldwijd toe. Deze kwaadaardige software kan elke organisatie treffen, die niet de juiste maatregelen heeft genomen. De afgelopen jaren is een nieuwe trend ontstaan van gerichte ransomware-aanvallen op organisaties die meer losgeld kunnen betalen. Bijna dagelijks lees je in het nieuws over geslaagde pogingen, die niet alleen de organisatie zelf raken, maar ook klanten en aanverwante partijen. Tegelijkertijd verplaatsen steeds meer organisaties hun data naar de public cloud en is het moeilijker de touwtjes in handen te houden. De public cloud biedt beveiligingsmaatregelen die de beheerlast wegnemen, maar ontwikkelingen gaan snel en als je het niet goed inricht, is het slechts een kwestie van tijd voordat cybercriminelen binnenkomen. In deze sessie bekijken we ransomware-aanvallen die zijn gelukt en welke maatregelen juist aanvallen hebben voorkomen. We beoordelen deze maatregelen en geven praktische aanbevelingen mee, zowel ter preventie als respons. Let op: deze presentatie is in het Engels. 

De Cloud, het begin van al je problemen?!

In de publieke cloud zijn uw gegevens uw verantwoordelijkheid. In deze sessie bekijken we hoe gegevensbescherming in de cloud moet worden aangepakt. Dit is belangrijker dan ooit als je bedenkt wanneer organisaties datacenters en een aanwezigheid in de cloud hebben. Digitale voorzieningen zijn voor organisaties in toenemende mate cruciaal. Een zeer zichtbare en gevaarlijke cyberdreiging van deze voorzieningen is echter ransomware. De huidige situatie schetst een zorgwekkend dreigingsbeeld en is voor velen een eye-opener hoe afhankelijk hun kernbedrijfsprocessen zijn van digitale processen en de daarbij behorende data. Elke verstoring in deze processen en/of data is rampzalig. Beginnend met de fundamentele reden waarom u een back-up moet maken, behandelt deze sessie tips en trucs om data en processen digitaal weerbaar te maken in een hybride en/of multicloudwereld. .

De reis naar cloud workloads is ingezet! Maar vergeten we niet iets?

Je organisatie gaat vol goede moed en energie op reis naar de cloud only strategy. Zo worden ook server workloads gaandeweg verhuisd naar de cloud en in containers ondergebracht. Aan alles is gedacht. Het schaalt, is kosten efficient, geeft een uitstekende beheersbaarheid en is bovenal beschikbaar. Maar hoe staat het met de beveiliging? In deze sessie zullen we de evolutie naar container workloads doornemen, de verschillen in beveiliging en hoe de technologie van SentinelOne ingezet kan worden om niet alleen je klassieke endpoints en servers, maar ook je container workloads in realtime op een autonome wijze te beschermen, zonder daarbij afhankelijk te zijn van voorkennis, netwerkverbindingen of de menselijke factor op het kritieke pad.

Security van applicaties in de cloud, hoe organiseer je het nou echt?

Als Security specialist, Architect of CISO zou je zo maar eens de indruk kunnen hebben dat beveiliging in het cloudtijdperk draait om tools en technieken. Een overweldigend aanbod aan gespecialiseerde instrumenten om applicaties veilig te houden. Maar hoe organiseer je het nou echt? Met nadruk op organiseren: welke mensen gaan het doen, hoe zien de werkprocessen eruit, hoe zorg je ervoor dat het beveiligingsbeleid echt van het papier afkomt en zich vertaalt in een veilige cloudomgeving waarin teams aan de slag kunnen met hun cloud-native applicaties. In deze sessie geven we het onafhankelijke verhaal waarin we je concrete ideeën aanreiken om mee aan de slag te gaan. Met mensen, processen EN technologie.

Hoe effectief zijn preventieve maatregelen?

Ook de organisaties die het nieuws halen doordat ze slachtoffer zijn geworden van cyberaanvallen hebben geïnvesteerd in security-maatregelen om de aanval te voorkomen. Waren deze maatregelen dan niet gebaseerd op toonaangevende oplossingen? Vaak toch wel. Een gedegen en secure infrastructuur bestaat niet alleen uit beschermende preventieve oplossingen. Naast dat deze optimaal moeten worden benut is het belangrijk er vanuit te gaan dat preventieve maatregelen geen 100% bescherming bieden en detectie en respons maatregelen genomen moeten worden. In deze sessie vertelt Roel hier alles over.

AG Connect organiseert dit congres in samenwerking met: